Kaksoset

Kaksosten vuodenaika:

Luonto on upeimmillaan ja valmistautuu siirtymään kesäaikaan silloin kun Kaksoset syntyvät. Kukat kukkivat ja tuoksuvat tuhansissa väreissä ja koko ajan syntyy jotakin uutta entisten lisäksi. Näin se tuntuu olevan Kaksosillakin, jotka eivät turhan pitkäksi aikaa malta pysähtyä samoihin maisemiin. Koko ajan pitää olla vireillä joku uusi idea tai mieluummin useampia yhtä aikaa. Levottomana sieluna Kaksonen osaa kyllä suvereenisti olla aloittamassa yhtä jos toistakin projektia, mutta loppuun saattaminen ei onnistu ihan yhtä helposti. Kaksosten tehtävänä onkin luoda uusia näköaloja uteliaisuutensa ohjaamina ja antaa muiden viedä päätökseen ne asiat, jotka tuntuvat vaivan arvoisilta. Kaksosia moititaan usein kaksinaisuudesta heidän nopeasti vaihtelevien mielipiteidensä vuoksi, mutta kysymyksessä on puhdas ja vilpitön uteliaisuus, joka ei ehdi murehtia eilisen päivän puheita.

Hallitseva planeetta:

Kaksosten hallitseva planeetta on Merkurius, joka tiedonvälityksen kosmisena komeettana sukkuloi tietoisen ja alitajuisen maailman välillä pelkoa tai epävarmuutta tuntematta. Useimmiten Kaksosen voi tunnistaa hänen puhelahjoistaan ja ainutlaatuisesta kyvystään sopeutua uusiin ja arvaamattomiin tilanteisiin. Tuskin löytyy sellaista paikkaa tai tilannetta, jossa Kaksonen jäisi sanattomaksi. Joskus yhteys löytyy kymmenien kevyiden aasinsiltojen välityksellä, mutta se ei tunnu Kaksosia häiritsevän. Kun puhuu riittävästi niin jotain osuu aina kohdalleenkin. Liika puhuminen ja selittäminen muodostuu suoranaiseksi ongelmaksi monille Kaksosille, jotka lopulta itsekin eksyvät luomaansa sanojen ja käsitteiden viidakkoon.

Rakkaus:

Kaksosen suurin haaste on oppia kuuntelemaan ja pitämään suunsa kiinni ainakin kymmenen sekuntia sen jälkeen kun toinen on lopettanut oman osuutensa. Tuon kymmenen sekunnin aikana Kaksosen loputtomalta vaikuttava aivokapasiteetti on järjestellyt vaikeimmatkin asiat kohdalleen ja järkevät kommentit tipahtelevat kuin jäiset rakeet vastaväittäjän avonaiseen kaulukseen. Varokaa siis vaikenemaan pystyvää Kaksosta ellette ole liikkeellä puhtain paperein. Etenkin ihmissuhteissa Kaksoseen on syytä suhtautua pienellä varauksella ensimmäiset pari viikkoa, sillä uteliaana tyyppinä Kaksonen ei malta jättää tutkimustaan kesken, vaikka olisikin jo varma suhteen mahdottomuudesta.

Seksi:

Kaksosen seksuaalinen käyttäytyminen on yhtä arvaamatonta kuin hänen muukin toimintansa. On aivan turha yrittää päätellä Kaksosen intohimosta hänen kiinnostuksensa määrää. Kaksonen on seksuaalisesti tunteeton tyyppi, jota ei huijata eroottisella osaamisella parisänkyä pidemmälle. Kaksonen ei omasta tahdostaan ole valmis sitoutumaan ellei juttu luista molempiin suuntiin ja mahdollista älyllistä kumppanuutta. Rakasteleminen Kaksosen kanssa on parhaimmillaan sukellus tuhansien variaatioiden suloiseen sekamelskaan, joka ei koskaan toistu samanlaisena. Kaksonen liikkuu myös erotiikan maailmassa sujuvasti henkisen ja fyysisen tyydytyksen välimaastossa jättäen taakseen monia särkyneitä sydämiä ennen kuin löytää sen oikean.

Kaksosten valttikortit:

Kaksonen on älyllinen ja liikkuva kaupunki-ihminen, jolla on suuri sopeutumiskyky, valpas mieli ja paljon levotonta kyselevää uteliaisuutta. Monipuolisuus ja lahjakkuus puhumisen, kirjoittamisen ja kaikenlaisen kommunikoinnin alueella antavat vaihtelunhaluiselle Kaksoselle monia vaihtoehtoja toteuttaa itseään. Ilmaisu on hyvin sujuvaa ja vapaata. Oppimiskyky on hyvä kuten myös apinointikyky. Kaksosen tehtävä on välittää tietoa maailmalle.

Kaksosten heikkoudet:

Kaksosen heikkouksia ovat pinnallisuus ja tuuliviirimäisyys, jotka tosin tuottavat eniten vaikeuksia ympäristölle. Kestävyyttä ja pitkäjännitteisyyttä ei liikkuvalta Kaksoselta myöskään löydy. Jos asiat jumiintuvat tulee vilkkaasta Kaksosesta hermostunut kakara, joka ei ota enää mitään vastuuta mistään. Suulas Kaksonen hallitsee myös valehtelun hienoimmat tekniikat ja pystyy käyttämään niitä epärehellisiin tarkoituksiin varsin tuottavasti.

Kaksosten sairaudet:

Älyllisesti toimeliaan Kaksosen perusongelma kohdistuu päähän ja siellä hermostollisiin ylikuumenemisiin ja häiriöihin, joista saattaa seurata hermoromahduksia. Elimellisesti ovat vaaravyöhykkeessä keuhkot altistaen keuhkosairauksille ja keuhkokuumeelle. Peruskaksonen tosin suojaa keuhkojaan aktiivisesti tervalla ja nikotiinilla, joten täytynee lisätä luetteloon tuo pelätty keuhkosyöpä.

(tämä luonnehoroskooppi on minun ja mieheni,olemme nääs molemmat horoskoopeilta kaksosii)


Oinas

Oinaan vuodenaika:

Oinas on alkavan kevään merkki ja siksi Oinas-ihminen on tunnistettavissa samasta periksi antamattomuudesta kuin luonnon ensimmäiset kasvit niiden työntyessä esiin kylmästä ja osin vielä jäisestä maasta. Terveen itsetunnon omaava Oinas ei juuri kysele muiden mielipiteitä päätöksiä tehdessään ja siksi Oinaita pidetään usein itsekkäinä ja jopa välinpitämättöminä ihmisinä. Kaikkien tulisi kuitenkin muistaa Oinaiden tehtävä ihmiskunnan kehityksessä, sillä juuri he ovat vastuussa kaikille välttämättömien uudistusten liikkeelle lähdöstä tässä nopeasti kehittyvässä maailmassa. Jonkun on uskallettava olla ensimmäinen ja Oinaat tuntuvat olevan vapaaehtoisia jatkuvista kolhuista ja arvosteluista huolimatta.

Hallitseva planeetta:

Sodan Jumala Mars on Oinaan hallitseva planeetta ja siksi juuri Oinaat ovat kaikista merkeistä sotaisampia ja aggressiivisempia. Moni Oinas joutuu kuitenkin lapsuudessaan sen verran väärin ymmärretyksi ettei osaa vielä aikuisenakaan kunnolla ilmaista tunteitaan. Niinpä myös pahanolon tunteet ja viha voivat kerääntyä ihmisen sisälle kunnes olosuhteet käyvät ylivoimaisiksi ja silloin niin Oinasmies kuin -nainenkin maksaa potut pottuina ja korkojen kanssa niille jotka kokee syyllisiksi kehnoon oloonsa.

Rakkaus:

Säästyäkseen tältä ajoittain toistuvalta tragedialta Oinaan tulisi oppia kunnioittamaan omaa riippumattomuuden tarvettaan ja vapauttaan etenkin siinä lähimmässä ihmissuhteessaan ja lisäksi lastensa kanssa. Oinas on huolehtiva ja lämmin puolisona, isänä ja äitinä kunhan hänellä on riittävästi tilaa ympärillään. Oinas huolehtii rakkaistaan yhtä suurella antaumuksella kuin itsestään. Ellei Oinas tunne oloaan kotoisaksi ja turvalliseksi niin kaikki muutkin saavat olla varpaillaan.

Seksi:

Oinaan seksuaalisuus on tulista ja intohimoista. Vastarakastunut Oinas osoittaa rakkautensa ennen kaikkea eroottisuudellaan sänkykamarin puolella tai tilanteen vaatiessa melkein missä vain. Tulisuus ja eroottisuus ovat valitettavan usein lyhytaikainen ilo Oinaan parisuhteessa, sillä omistava kumppani saa hehkun sammumaan uskomattoman nopeasti. Suurin osa Oinas-ihmisistä kärsii itseluottamuksen puutteesta ja jos kumppani erehtyy arvostelemaan Oinaan tekemisiä päivittäisessä elämässä niin sato on saman tien korjattavissa asteittaisena viilenemisenä seksielämässä. Vain itsensä hyväksytyksi tunteva Oinas pystyy kerta kerran jälkeen sekä nauttimaan että antamaan nautintoa jatkuvasti korkeammassa potenssissa.

Oinaan valttikortit:

Kaikilla elämänalueilla Oinas on aloitteellinen, itsenäinen ja itsekäs. Lähtökohtana ovat omat kokemukset ja voimantunne, joka vaatii tekoja ja käytännöllisiä otteita. Oinas on luonteeltaan rohkea, utelias ja suorasukainen. Hänellä on taipumusta yksilölliseen epäsovinnaisuuteen ja kapinallisuuteen. Oinas on seksuaalisesti ja psyykkisesti luonnonlapsi ilman estoja tai sielullisia tai sosiaalisia rajoitteita. Oinaan tehtävä on luoda maailma uudestaan.

Oinaan heikkoudet:

Oinaan heikkouksia ovat kiire ja hätiköinti, liiallinen itseluottamus ja karkeus. Hän ei harkitse, ei suunnittele pitkään eikä arvosta syvällisyyksiä tai hienouksia. Kiivaus, hillittömyys, aggressiivisuus ja tunteettomuus muita kohtaan kertovat Oinaasta, joka ei ole vielä löytänyt sopivaa ilmaisuväylää energioilleen.

Oinaan sairaudet:

Tapaturma-alttius vaivaa koheltavaa Oinasta ja etenkin pää on vahvasti vaaravyöhykkeellä. Muita alttiuksia ovat tulehdussairaudet, reuma, päänsärky, verenpaine ja heikko verenkierto. Helposti pitkästyvä Oinas tarttuu tavallista helpommin myös lasiseen laulukirjaan eikä hermosavuja vetelevä Oinas ole myöskään mikään harvinaisuus.

(ja tämä oinaan luonnehoroskooppi on molempieni tyttöjen,kun molemmat ovat Oinaita)

Vaaka

Vaa'an vuodenaika:

Syyspäivän tasaus aloittaa Vaakojen ajan. Yö alkaa olemaan päivää pidempi ja luonto aloittaa varovaisen valmistautumisen tulevaan talveen. Aamuisin saa varautua pukeutumaan lämpimästi ja raaputtelemaan ohutta jääriitettä auton tuulilasista. Päivisin aurinko lämmittää ilman joskus hyvinkin kesäiseksi. Vuodenaikansa vaatimusten mukaan Vaaka on hyvin sopeutuvainen erilaisiin olosuhteisiin ja pystyy tasapainoilemaan kiistatilanteissa puolelta toiselle kunnes taistelevat osapuolet eivät enää itsekään tiedä mistä kaikki sai alkunsa. Vaaka-ihmisillä on muita merkkejä useammin vaikeuksia päättää mitä he itse haluavat ja tasapainottaessaan muiden ongelmia heillä ei tahdo jäädä aikaa miettiä omia asioitaan.

Hallitseva planeetta:

Rakkauden Jumalatar Venus hallitsee Vaa'an merkkiä ja tämän planeettaenergian mukaisesti Vaaka-ihmisen voi tunnistaa hänen tavastaan hymyillä mitä ihmeellisimmissä tilanteissa ikään kuin kaunis hymy voisi hälventää kaikki häiritsevät tekijät siitä paikasta. Yllättävää kyllä juuri näin usein tapahtuu kun Vaaka joutuu johonkin ristiriitatilanteeseen. Pelkällä hymyllään hän sulattaa jään ja asiasta voidaan jälleen keskustella. Vaakaan on hyvin helppo ihastua, sillä hän tuntuu puhuvan ja hymyilevän juuri sinulle vaikka ei itse olisi sinua edes havainnut yleisön joukosta. Vaaka on ihana ja huomaavainen ihminen ollessaan tekemisissä ystäviensä ja tuttujensa kanssa, mutta parisuhteessa hänestä paljastuu kokonaan uudenlainen piirre: Alitajuinen tarve määrätä mitä tehdään ja milloin tehdään.

Rakkaus:

Jotta henkilökohtaiset ihmissuhteet löytäisivät oikeille raiteille tulee Vaa'an oppia pitämään puoliaan ja ilmaisemaan oma kantansa myös silloin kun hän on normaalissa vuorovaikutustilanteessa muiden ihmisten kanssa. Muuten paine elämän mielekkyyden löytämiseksi kaatuu liian raskaana kumppanin niskaan eikä keskinäisen ymmärryksen syntyminen ole mahdollista. Rakkauselämäänsä tyytymätönkin Vaaka jaksaa hymyillä elämänsä tyhjyyden edessä, mutta todellisen lämmön puuttuessa se on helppo kokea ivallisuudeksi rakastettua kohtaan. Johtavana ilma-elementin merkkinä Vaaka tarvitsee itselleen tilaa tehdä tänään tätä ja huomenna tuota. Jotta tämä olisi mahdollista täytyy molempien osapuolten olla tietoisia Vaa'an taipumuksesta pyrkiä miellyttämään kumppaniaan oman elämänsä kustannuksella. Vaakaa täytyy aina vähän potkia omiin hommiinsa.

Seksi:

Seksuaalisesti Vaaka on viileä tyyppi, joka kyllä osaa saada toisen ihastumaan itseensä lumoavalla flirtillään, mutta ei vahingossakaan päästä ohjia käsistään ennen kuin on varma vastapuolen sopivuudesta omaan elämäänsä tai sen hetkiseen tilanteeseensa. Mielipide kumppanin sopivuudesta tulee vaihtelemaan kylmän ja kuuman välillä monta kertaa ennen ratkaisevan askeleen ottamista ja tietysti vielä sen jälkeenkin. Eroottisesti Vaaka pystyy bluffaamaan kumppaniaan jonkun aikaa, mutta sitten kun mitta alkaa täyttymään kääntyy kelkka kerrasta päinvastaiseen suuntaan ja saman peiton alle ei ole enää mitään asiaa. Rakastunut ja valinnastaan varma Vaaka täyttää kumppaninsa hurjimmatkin odotukset ja johdattaa tämän sellaiseen nautintojen keitaaseen, jonne toinen on varmasti valmis jäämään loppuiäkseen.

Vaa'an valttikortit:

Vaaka on yhdistävä symboli, joka tuo ihmisiä yhteen, vertailee ilmiöitä ja pyrkii puolueettomaan harkintaan. Hänen näköalansa ovat laajat ja hän yhdistää ristiriitaisia näkemyksiä yhteen, silottelee ja sovittaa. Vaaka on mestari sopeutumaan ja tekemään kompromisseja etsiessään rauhaa, sopusointua, kauneutta ja kauniita muotoja. Hän on idealisti, joka tähtää yksilöiden ja ryhmien vuorovaikutuksen lisäämiseen. Vaa'alla on halu antaa itsestään jotain arvokasta muillekin vaikkapa esiintymisen kautta.

Vaa'an heikkoudet:

Vaakamaisena ongelmana voidaan ehdottomasti pitää päättämättömyyttä kahden tai useamman vaihtoehdon välillä, mikä saattaa heijastua epäitsenäisyytenä ja pinnallisuutena. Alttius ulkopuolisille vaikutteille ja äärimmäisten vaihtoehtojen kokeileminen saa lähiympäristön joskus hermoromahduksen partaalle. Liiallisten kompromissien kanssa taiteilu johdattaa Vaa'an joskus melkoiseen umpikujaan, josta ei enää kompromissilla selvitä.

Vaa'an sairaudet:

Nestetasapainoon liittyvät ongelmat ovat Vaa'an omaisuutta. Munuaissairaudet, virtsarakon tulehdukset ja sokeritauti vaativat keskittymistä ruokavalioon, mikä ei ole niinkään helppoa makean persolle Vaa'alle. Hormonihäiriöt ja gynekologiset tulehdukset aiheuttavat usein huolia. Kansanomaisista sairauksista saa Vaaka omakseen iskiaksen ja noidannuolen.

(ja tämä vaaka on poikani horoskooppi)