KORVAPUUSTIT

(n.35kpl)

5dl maitoa
1 muna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1tl suolaa
2 ps sunnuntai-kuivahiivaa tai
50g tuorehiivaa
13-15 dl vehnäjauhoja
150-200g sunnuntai margariinia tai
1 1/2 - 2dl juoksevaa sunnuntaita

täyte;

n. 3/4 dl juoksevaa sunnuntaita tai
100g pehmeää sunnuntai-margariinia
n. 1dl sokeria
kanelia

voiteluun; munaa
pinnalle; raesokeria

1. Kuumenna maito reilusti kädenlämpöiseksi(+42`C). Lisää maitoon muna,
sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoja ja kaada seos maitoon.
Käytin itse 50g tuorehiivaa,liuotin hiivan kädenlämpöisen (37`C) maidon joukkoon.

2. Lisäsin jauhoja vähitellen koko ajan vaivaten kädellä ja taikinan teon loppuvaiheessa
huoneenlämpöinen margariini. Vaivasin taikinan tasaiseksi ja kimmoisaksi. Vaivasin taikinaa,
kunnes se irtosi kulhon reunoista ja sormista. Annoin taikinan kohota liinan alla ja lämpimässä
ja vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

3. Vaivasin kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois. Jaoin taikinan kolmeen osaan.

4. Kaulin taikinapalat jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. (30x60cm).
Levitin päälle puolet markkiksesta ja sokerista. Ripottelin pinnalle kanelia. Käärin levyt pitkältä
sivulta alkaen tiukaksi rullaksi. Nipistin saumakohdasta hyvin kiinni ja jätin sauman pöytää vasten.

5. Leikkasin rullasta terävällä  veitsellä vinottain paloja,jotka ovat leveämmältä puolelta 4-5cm
ja kapeimmalta noin 2cm. Nostin palat pystyyn niin,että kapeampi puoli tuli ylöspäin. Painoin
molemmilla peukaloilla pullan päältä taikinaa aivan pohjaan asti.

6. Nostin pullat pellille leivinpaperin päälle. Annoin niiden kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa
paikassa 30min.

7. Voitelin pullat ja voipi laittaa raesokeria,itse en laittanut.

8. Paistoin 225asteessa uunin keskitasossa 20min.

952712.jpg
tälläisii niistä sitten tuli ja kaksi pellillistä tein ja kolme korvapuustii
jätin pöydälle liinan alle et lapset saavat aamulla syödä ja loput laitoin
pakkaseen odottamaan casperin synttäripäivää.