400 g vaahtokarkkeja
1 pkt tomusokeria
1 rkl vettä

Voit maustaa seoksen halutessasi vanilijalla, kaakaolla, sitruksen kuorella tai esanssilla. Voit myös värjätä seoksen elintarvikevärillä.

  • Siivilöi puolet tomusokerista kulhoon.
  • Voitele pyöreä uunivuoka rypsiöljyllä tai sulatetulla kookosrasvalla.
  • Kaada vaahtokarkit kulhoon.
  • Lisää vesi.
  • Kuumenna seosta mikrossa 30 sekunnin jaksoissa täydellä teholla (750W). Sekoita seosta jokaisen kuumennusjakson välissä.
  • Jatka kuumentamista, kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet ja kulhossa on kuohkea seos.
  • Tee tomusokeriin keskelle syvennys ja kaada vaahtokarkkiseos siihen.
  • Voitele käteesi hiukan rypsiöljyä tai kookosrasvaa ja työstä taikina sileäksi palloksi.
  • Pane kaulittava vaahtokarkkikuorrute paksuun pussiin ja anna levätä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
  • Seos säilyy tiiviisti kahteen muovipussiin ja rasiaan pakattuna jääkaapissa pari viikkoa.
  • Notkista kaulittava vaahtokarkkikuorrute käsissäsi ennen kuin kaulitset sen kakun päälle.
  • Jos muotoilet seoksesta hahmoja marsipaanin tai kaulittavan sokerikuorrutteen, ota seosta käteesi pienissä erissä, työstä se notkeaksi ja muotoile. Tomusokeri auttaa seoksen kaulitsemisessa.
  • Mikäli seos tarttuu käsiin, ota sormenpäällä hiukan rypsiöljyä tai kookosrasvaa käsiisi.
  • Jos taikina tuntuu liian tahmealta, lisää seokseen tomusokeria.