400 g vaahtokarkkeja
1 pkt tomusokeria
1 rkl vettä
Voit maustaa seoksen halutessasi vanilijalla, kaakaolla, sitruksen kuorella tai esanssilla. Voit myös värjätä seoksen elintarvikevärillä.
- Siivilöi puolet tomusokerista kulhoon.
- Voitele pyöreä uunivuoka rypsiöljyllä tai sulatetulla kookosrasvalla.
- Kaada vaahtokarkit kulhoon.
- Lisää vesi.
- Kuumenna seosta mikrossa 30 sekunnin jaksoissa täydellä teholla (750W). Sekoita seosta jokaisen kuumennusjakson välissä.
- Jatka kuumentamista, kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet ja kulhossa on kuohkea seos.
- Tee tomusokeriin keskelle syvennys ja kaada vaahtokarkkiseos siihen.
- Voitele käteesi hiukan rypsiöljyä tai kookosrasvaa ja työstä taikina sileäksi palloksi.
- Pane kaulittava vaahtokarkkikuorrute paksuun pussiin ja anna levätä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
- Seos säilyy tiiviisti kahteen muovipussiin ja rasiaan pakattuna jääkaapissa pari viikkoa.
- Notkista kaulittava vaahtokarkkikuorrute käsissäsi ennen kuin kaulitset sen kakun päälle.
- Jos muotoilet seoksesta hahmoja marsipaanin tai kaulittavan sokerikuorrutteen, ota seosta käteesi pienissä erissä, työstä se notkeaksi ja muotoile. Tomusokeri auttaa seoksen kaulitsemisessa.
- Mikäli seos tarttuu käsiin, ota sormenpäällä hiukan rypsiöljyä tai kookosrasvaa käsiisi.
- Jos taikina tuntuu liian tahmealta, lisää seokseen tomusokeria.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.